SIGLA-GAL

Acest muzeu virtual a fost creat cu scopul de a promova elementele de patrimoniu natural din patru teritorii GAL partenere (Dealurile Tarnavelor, Lider Cluj, Ținutul Zimbrilor și Prietenia Mureș-Harghita), în vederea reconectării comunităților locale cu valorile culturale ale acestora, dar și în scop touristic.

GAL Prietenia Mureș-Harghita deservește un teritoriu cu o suprafață totală de 922,12 km2, cu o densitate medie a populației 36,33 locuitori/km2, având sediul în Comuna Gurghiu, Localitatea Gurghiu, Str. Petru Maior nr. 8, din Judeţul Mureș și punctul de lucru în Comuna Gurghiu, localitatea Gurghiu, Str. Tudor Vladimirescu nr. 5, Jud. Mureș.

Cele 10 comune membre, care formează la ora actuală teritoriul acoperă porțiuni din 2 județe învecinate: Mureș și Harghita, astfel : Comuna Beica de Jos, Comuna Chiheru de Jos, Comuna Gurghiu, Comuna Hodac, Comuna Ibănești, Comuna Petelea, Comuna Solovăstru din Județul Mureș și Comuna Gălăuțaș, Comuna Sărmaș, Comuna Subcetate, din Județul Harghita.

Elementele de patrimoniu SilviCultural identificate: